Ga direct naar: Inhoudsopgave | Zoeken | Site-navigatie

Taalpunt

Heeft u moeite met lezen of schrijven? Wij helpen u graag bij ons Taalpunt. U krijgt hulp bij het lezen van onze informatie of invullen van een formulier. We kunnen u vertellen over taalles bij u in de buurt. Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het JBZ bemannen het Taalpunt.

 

 

 

 

Waar vindt u het Taalpunt?

Het Taalpunt zit aan de Boulevard. U neemt de roltrap naar de Boulevard. Daarna loopt u rechtdoor langs de infobalie. Bekijk de route.

 

Openingstijden

Het Taalpunt is open op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur.

 

 

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is partner in het Bossche Taalnetwerk.

In 's-Hertogenbosch wonen ongeveer 13.000 mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Daardoor zijn ze vaak afhankelijk van hulp uit hun directe omgeving. Zowel allochtonen als autochtonen maken deel uit van deze groep. In een samenleving die steeds meer – digitale - taalvaardigheid verlangt van burgers is ongeletterdheid niet alleen een persoonlijk maar ook een maatschappelijk probleem. De partners van het Bossche Taalnetwerk komen dan ook uit verschillende geledingen: gemeente, onderwijs, cultuur en welzijn. Zij ondertekenden begin 2013 een convenant. Daarin spraken ze af dat ze, vanuit de organisatie die zij vertegenwoordigen, helpen geletterdheid onder inwoners van de gemeente ‘s- Hertogenbosch te bevorderen.

 

De andere partners zijn: Gemeente 's-Hertogenbosch, Bibliotheek 's-Hertogenbosch, Het Gilde, Vluchtelingenwerk, Sagènn, Koning Willem 1 Collega, Divers, UWV, ABC Leer Mee.


Zoeken

Print